Publisert Legg igjen en kommentar

Pynteputer til grå sofaer

en grå sofa med ulike grå og hvite puter

Vi elsker grå sofaer i alle fasonger i dette landet! Noen våger seg utpå med sorte, grønne og blå også. Mange lurer på hvordan man best kan style eller pynte en slik sofa. Jeg vil egentlig si at fargen på sofaen er det minst viktige. Mer viktig er hva du ønsker å oppnå med rommet som helhet.

Har du mye i rommet som konkurrerer om oppmerksomheten, eller som fortjener all oppmerksomhet, så kan det være lurt å gå for puter som ikke “forstyrrer” ytterligere. Men vit også at den maksimalistiske tilnærmingen “mer av alt” kan gi fantastiske resultater.

  • Pynteputer i samme farge som sofaen vil ikke fremheve, men være funksjonelle med et dempet inntrykk.
  • Pynteputer som går ton i ton med hovedfargene i rommet vil ofte gi et rolig inntrykk uten å trekke mye oppmerksomhet.
  • Pynteputer med mønster i farger som går ton i ton og er nære til hovedfargene i rommet gir litt forsiktig oppmerksomhet uten å nødvendigvis være en blikkfanger.

Har du lite farger ut over de to hovedfargene som ofte er fargen på vegger og gulv, så har du mange muligheter for tilvalg. Hvis du ikke bevisst går for en monokrom palett (sort/hvitt, hvitt i hvitt og så videre) bør du velge en aksentfarge som fremhver hovedfargen. Når hovedfargene er nøytrale som de ofte er i norsk hjem, så står du veldig fritt

  • Pynteputer i tydelige farger gir ikke bare farge til rommet, men også dybde i interiøret.
  • Pynteputer med tydelig mønster og farge gir ofte samme effekt. Det motvirker at rommet framstår flatt og kanskje litt kjedelig?
  • Pynteputer for en bevisst monokrom palett kan spille på store, tydlige mønstre for oppnå litt av den samme effekten.
Her spiller vi på kontrast i form, ikke farger.

Har du ønske om å etterligne en spesiell stil fra en interiørtrend, så finnes det mengder av artikler som hjelper deg på nettet. Søk på ord som interiørtrender, styling av sofa, eller ta del i grupper på Facebook om bohemisk stil, skandinavisk stil, minimalistisk stil osv. Jeg liker spesielt godt Instragrampostene til fargeekspert Dagny Thurmann-Moe: farge_dagny som driver Dagnys fargestudio. Hun er flink til å demonstrere hva farger betyr, og hvordan de påvirker oss i det daglige.

Jeg designer mønstre og tekstiler som ikke følger spesielle trender, men som likevel passer fint inn i et trendy, frodig eller eller konservativt miljø. Felles for designene er et formspråk som vitner om min samtid.

Rød moderne sofa med pyntepute med stort blomstermotiv i mange farger
HAL sofa av design gruppen “Norway Says” ( Anderssen, Engesvik and Voll) som produseres av LK Hjelle. Min Daisy pyntepute.
I en slik formstram sofa synes jeg ikke det passer med mange puter – men en signaturpute skaper blikkfang.

I butikken finner du Revebjelle pyntepute og andre signaturputer !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *